Uw winkelmandje is momenteel nog leeg

Wijnproeverijen

Misschien hebt u onze wijnen al geproefd of gedronken. Misschien kent u ze zelfs wel van uw vakantie in Toscane. Maar als dat niet het geval is, kunt u ook in Nederland kennismaken met ons prachtige assortiment. Regelmatig organiseren wij proeverijen, waarbij u kunt genieten van de mooie wijnen die wij te bieden hebben. De proeverijen worden georganiseerd op goed bereikbare, sfeervolle locaties in het land en staan onder deskundige begeleiding.

Bent u geïnteresseerd een proeverij bij te wonen, stuurt u ons dan even een e-mail (proeverij@keepingthedragonalive.com) met uw naam en woonplaats. Dan laten wij u weten wanneer en waar er een proeverij bij u in de buurt georganiseerd wordt. Onze proeverijen zijn - tenzij anders vermeld - gratis en voor iedereen toegankelijk. Onze vinologen zijn aanwezig om op al uw vragen antwoord te geven. Soms zullen zij ook een inleiding op de wijnen geven.

keepingthedragonalive.com werkt samen met een team van drie vinologen: Fanny Drabbe, Marianne Kwakernaat en René Grasmeijer. Samen met Mariëlla Beukers, wijnschrijfster, zullen zij de proeverijen verzorgen.

Mariëlla Beukers
Mariëlla begon in 2003 als eerste in Nederland met een weblog over wijn, Wijnkronieken.nl. Vooral korte berichten en persoonlijke impressies vullen haar digitale dagboek. Zij volgde recent de opleiding tot vinoloog van de Wijnacademie. Mariëlla startte bovendien in 2008 haar carrière als wijnschrijfster, met opdrachten voor diverse wijnhandels (websites, nieuwsbrieven) en magazines. Voor keepingthedragonalive.com schreef en redigeerde zij de teksten van de website. Op incidentele basis zal zij ook betrokken zijn bij de proeverijen.

Fanny Drabbe
Fanny kwam na een aantal omzwervingen in de intellectuele wereld en artistieke wereld thuis in een praktische wereld die haar enorm aansprak: het restaurant. Eten, drinken en ieder tafeltje met zijn eigen spel. Steeds meer verdiepte zij zich in wijn en al snel organiseerde ze proeverijen. Zij volgde de vinologenopleiding en een cursus wijn&spijs van Peter Klosse. "Tijdens mijn cursussen en proeverijen leg ik altijd een verband tussen wat er in het glas zit en wat er bij gegeten kan worden."

René Grasmeijer
René's 'wijnroots' liggen in Italië. Door vakanties in Toscane en proeven in het Chianti-gebied is de passie voor wijn begonnen. Hij haalde vervolgens in 2009 het diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Hij begeleidde al diverse proeverijen en verkocht voor Weterings Wijnen in Den Haag wijn op evenementen. "Ik ben vooral gecharmeerd van wijnen met 'terroirexpressie' en karakter. In Italië noemen ze dit: tipicità. Ik vind het leuk om mensen te overtuigen dat er naast omfietswijnen en bonusaanbiedingen nog veel meer en vooral veel beters te verkrijgen is."

Marianne Kwakernaat
Marianne haalde in 2009 het diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Naast een carrière als project manager in een internationale omgeving is het werken met en in de wijn een welkome afwisseling voor haar. "Balans is onontbeerlijk voor een produkt als wijn, maar ook voor mij als mens. Werken met wijn is voor mij dé combinatie van werk en hobby en biedt veel uitdagingen voor een leergierig persoon als ik. Ik pak graag en enthousiast nieuwe dingen op, zoek het avontuur en de dynamiek, draag graag kennis over en hou van lekker eten en drinken".