Uw winkelmandje is momenteel nog leeg

Informatie over Toscane

Als er één landstreek is in de wereld waar je eigenlijk geweest móet zijn, is het Toscane! Jaarlijks trekt het gebied miljoenen liefhebbers van kunst, cultuur, natuur én lekker eten en drinken. De golvende heuvels met cipressen, wijngaarden en olijfbomen, de villa's uit de Renaissance omgeven met velden vol klaprozen, de prachtige steden als Florence, Siena en Pisa, maar ook San Gimignano, Volterra, Arezzo en Montepulciano, zijn al duizenden malen gevangen in sfeervolle foto's en films, en blijven ieder jaar weer nieuwe vakantiegangers trekken.

Het gebied biedt dan ook ontelbare mogelijkheden om volop van het leven te genieten. De zon schijnt, de zee is dichtbij. Langs de kust liggen heerlijke stranden, in het binnenland altijd groene heuvels en bergen. Het zonlicht over okergele muren en donkerbeboste heuvels is adembenemend. Liefhebbers van rust en natuur huren een huis tussen de olijfbomen en wijnstokken; mensen op zoek naar gezelligheid en de laatste mode boeken een hotelkamer in de drukke straten van Florence. De geschiedenis ligt er letterlijk op iedere straathoek of heuveltop: prachtige palazzi en kerken vol beroemde kunstwerken in de steden, Etruskische graftomben en forten in de heuvels. Logeer je op een agriturismo tussen de wijngaarden, wordt je op een wandeling zomaar verrast door restanten van een oude Romeinse weg, een verscholen kapelletje uit de 10e eeuw of het poortgebouw van een oude villa. De keuken van Toscane is simpel maar eerlijk. Mensen uit de hele wereld komen ervoor naar Italië. In de overheersend boerenkeuken wordt gewerkt met verse producten uit de streek: smakelijke tomaten en geurende basilicum, groene olijfolie, knapperend brood, zelfgemaakte pasta, zondoorstoofde perzikken en abrikozen uit de eigen tuin.
En last but not least komen de wijnliefhebbers natuurlijk voor Chianti en Brunello di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano en Vin Santo. Van alle Italiaanse wijngebieden is Toscane het bekendste; het brengt uitstekende wijnen op de internationale markt, sommige met een eeuwenoude reputatie. En die positie wordt de laatste jaren alleen maar versterkt. Gelukkig blijft er genoeg wijn over om ter plaatse van te genieten, op terras, aan het zwembad of tijdens de picknic!

Het is moeilijk aan te geven wat nu het bekendste is aan Toscane. Zijn het de historische steden of de groene heuvels? Is het de wijn of de olijfolie? Of is het juist de unieke combinatie van al deze dingen?
De historische steden en de groene heuvels kunnen we niet voor u naar Nederland halen. Maar de olijfolie en de wijn wél. Bij keepingthedragonalive.com treft u dan ook een stukje Toscane onder de Nederlandse blauwe wolkenluchten. Wij bieden u de zonnigste wijnen en de beste olijfolie, waarmee u zich een heerlijke maaltijd of een gezellige avond lang weer even tussen die groene heuvels of op dat mooie plein waant.

Salute!